Haber

Rusya, Odessa’ya hava saldırısı düzenledi: 2 yaralı, 100 ton bezelye ve 20 ton arpa imha edildi

Rusya, sabah saatlerinde Ukrayna’nın Odessa bölgesine hava saldırısı düzenledi. Saldırı sonucu 2 kişi yaralanırken, çıkan yangında 100 ton bezelye ve 20 ton arpa telef oldu.

Odessa Bölgesel Devlet İdaresi Başkanı Oleg Kiper, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Rusya’nın sabah saatlerinde Odessa bölgesine yönelik ‘Kalibr’ tipi füze ile hava saldırısı düzenlediğini, 2 füzenin bir tarım işletmesinin tahıl depolama tesisini vurduğunu söyledi.

Kiper, saldırı sonucu 2 kişinin yaralandığını, 100 ton bezelye ve 20 ton arpanın telef olduğunu açıkladı. Kiper yaptığı açıklamada, “Ruslar, Karadeniz’den Kalibr seyir füzeleri ile Odessa’ya saldırdı. Hava savunma sistemlerini by-pass etmek isteyen düşman, yerden yararlanarak en alçak irtifadan füzeleri fırlattı. Liman altyapısına yönelik üst üste üç gece süren güçlü füze ve insansız hava aracı terörünün ardından, tarım işletmelerine aktarıldı. İki füze, bir tarım işletmesinin tahıl ambar tesisine isabet etti. Yangın çıktı ve yangın söndürülürken ikinci bir alarm verildi. İşletmeyi vuran bir diğer füze, tarım ve kurtarma ekipmanlarına doğrudan zarar verdi. 200 metrekareyi aşan yangın kısa sürede söndürüldü. Düşman 100 ton bezelye, 20 ton arpa imha etti. Firmanın 2 çalışanı da yaralandı” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu